Αλεξανδρα Παυλιδου- Ηθοποιος Σκηνοθετης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αλεξάνδρα Παυλίδου ειναι απόφοιτος του Rose Bruford College of Speech and Drama (BA Hons) και του Royal Holloway and Bedford New College (MA) όπου σπούδασε υποκριτική, σκηνοθεσία και Θεατρολογία. Έχει παρακολουθήσει και εξακολουθεί να συμμετέχει σε πολλά σεμινάρια υποκριτικής για τον κινηματογράφο, Storytelling, αυτοσχεδιασμό ,Devised Theatre, κλόουν, τεχνικής Meisner, τεχνικής Michael Chekhov,Viewpoints και κίνησης στην Ελλάδα, την Αγγλία την Ιταλία και τον Καναδά.

Εργάστηκε στο Λονδίνο ως ηθοποιός και καθηγήτρια υποκριτικής (Mountview Theatre School, Rose Bruford College, Royal Acadamy of Dramatic Art).

Στην τηλεόραση έπαιξε σε πολλές σειρές των Μανουσάκη, Κουτσομύτη, Κουτελιδάκη, Δ. Αρβανίτη κ.α.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Μ.Μαρμαρινό , Βασ. Παπαβασιλείου, Κων. Αρβανιτάκη, Ν. Χαραλάμπους, Στ. Τσακίρη, Jacques Lasalle , Γ. Διαμαντόπουλο, Απόστολο Δοξιάδη, Ν. Χαραλάμπους, Κ. Δαμάτη, David Glass κ.α.

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε ταινίες τον, Ν. Κούνδουρου, Βαγγ. Σειτανίδη, Ελ. Χρονοπούλου (Α’ Βραβείο γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών στην Δράμα), Στ. Παυλίδη, Περ. Χούρσογλου, Μ. Μανουσάκη, Παν. Καραμίτσου (Α’ Βραβείο γυναικείου ρόλου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου), Στάθη Αθανασίου, και στην ταινία «Arcadia Lost» του Φαίδων Παπαμιχαήλ με τον Nick Nolte.

Στην Ελλάδα έχει διδάξει στην Σχολή Φωτιάδη. Ίδρυσε το θεατρικό τμήμα της σχολής χορού Quick Step το 2003 και μαζί με τον πατέρα της δίδαξε στη μονάδα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Το 2005 ίδρυσε την ομάδα «Κρίσιμη Μάζα» και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις «Αυτή δεν είναι η δική σου ιστορία» και «Η σιωπή πριν…» με τη μέθοδο του Devised Theatre, στο θέατρο Επί Κολωνώ και στο θέατρο Χώρα. Στο θέατρο Επί Κολωνώ σκηνοθέτησε το «Νομίζω πως ένα τετραγωνικό σου αρκεί» και το Project «10 Εντολές» στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού θεάτρου σε συν-σκηνοθεσία με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη.
Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη του David Glass στο Λονδίνο (Battersea Arts Center) και του Μιχαήλ Μαραμρινού στην Commedie Francaise στο Παρίσι.